Буковина у війні

Буковина у війні Фищук проти Салагора. Салагор проти Фищука
Як і передбачала газета «Час», відвідини області дружиною президента України розбурхують конфлікт митниці з ОДА. Швидше Фищука і його сватів з керівником митниці Миколою Салагором.
У день приїзду Марини Порошенко до Чернівців, голова ОДА Олександр Фищук розіслав сурового листа всім службам ввіреної йому області: від начальника СБУ Сторожука до начальника прикордонного загону Вовка. У ньому він пише, аби служби області прискіпливо оглядали всі транспортні засоби, які прямують через кордон з Туреччини, Болгарії, Румунії..
Також Фищук вважає за необхідне створити опергрупу «і очолити її начальнику управління внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у чернівецькій області Правоторову Д.О.» (зверніть увагу «Чернівецьку область» губернатор уже пише з малої букви).
Цьому листу передував інший. У ньому Фищук писав, що йому стало відомо що «з 24 на 25 квітня ц.р. поза митним контролем на територію України легковими автами та бусами ввезено 200 т товарів широкого вжитку.
А ще раніше була інформація про те, що родичів Фищука знову затримали на митниці.
Вони приховали товар на 3,5 млн. грн..
Якщо це так, і Фищук використав своє службове становище прикриваючи контрабанду сім’ї, він може загриміти до тюрми на дуже великі строки. Якщо ні, то Салагор буде знятий з посади.
Тому Микола Салагор не забарився з відповіддю, у якій вказує про некомпетентність Фищука та перевищення своїх повноважень.
А ще Салагор пише, що голова ОДА запізнився з таким розпорядженням щодо митних оглядів. Бо митниця власними силами зуміла зупинити контрабандні експертно-імпортні операції «родинних фірм Ліщуків-Фищуків».
Далі Салагор ставить жорстку вимогу Фищуку, аби той відкликав листа негайно. Бо інакше він буде відповідати за ст.. 356 ККУ («Самоправство»).
Знаючі люди на Буковині вже не зважають на статті. Бо бачать у діях посадовців високого рангу не тільки самоправства, а й самодурства. Тому звертаються до президента України, аби він негайно зняв з посади всіх самодурів, які підривають авторитет влади.
…Після від’їзду дружини президента у колі останніх друзів Фищука відбулася розмова. Зміст її приблизно такий:
– Любі друзі. Я залишаюся при владі до виборів. Про це мені вдалося домовитися з дружиною президента, – сказав Олександр Фищук. – Вона високо оцінює мою працю на ниві підтримки іміджу її чоловіка на Буковині.
– А як тоді ставитися до того, що пишуть про вас у ЗМІ області? – питають «любі друзі».
– Є домовленість з міністром інформації товаришем Стецем. Він сказав, коли не хочуть про мене добре писати в області, то він дасть вказівки республіканським ЗМІ, аби вони писали гарні статті, робили гарні теле- і радіопередачі про Чернівецьку область і про мене особисто.
– А що робити з нардепом Максимом Бурбаком, який також виступає проти Вас? З Миколою Салагором, який зупинив контрабанду товарів Вашої родини? – не вгавали «любі друзі».
– Коли ми переможемо, я їх жорстоко покараю…
– А з журналістами, зі ЗМІ? – питають «любі друзі».
– На них ми запустимо борців з корупцією (вигнаних з антикорупційних структур – ред..) товаришів Богданова та Пеліченкова.
Губернатор Буковини Фищук оголосив війну всім у Чернівецькій області.
Щось подібне тут уже було на початку 2000 років, коли Бауер воював з журналістами, з артистами, художниками і науковцями. Чим закінчив Бауер?
Те й чекає Фищука.

peredplata