На Путильщині знайшли і знешкодили артснаряд часів І Світової війни

23 травня працівники Групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Чернівецькій області знищили артилерійський снаряд калібру 76 мм часів І Світової війни. Боєприпас піротехніки знайшли в лісовому масиві під час планового обстеження території на хуторі Кобилори Путильського району. Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Всього від початку року на території Чернівецької області піротехніками було виявлено 26 вибухонебезпечних предметів часів минулих Світових воєн. Управління ДСНС України у Чернівецькій області застерігає буковинців: для запобігання загибелі чи травмування людей при виявленні підозрілих предметів обов’язково дотримуйтесь правил безпеки.

 

Незважаючи на те, що боєприпаси довго пролежали у землі, вони можуть зберігати свою бойову здатність. Тому в жодному випадку не торкайтеся підозрілих предметів, місце виявлення обгородіть підручними засобами та після цього відразу повідомте про знахідку за номерами  101 або 102. Запам’ятайте, що правильні дії при виявленні вибухонебезпечних предметів допоможуть Вам зберегти своє життя та здоров’я.

 

 

 

 

 

peredplata