На землі Чернівці заробили майже 50 мільйонів

Упродовж чотирьох місяців цього року від власників землі та землекористувачів до бюджету Чернівців надійшло 49,6 млн. грн. плати за землю, що на 1,8 млн. грн., більше, ніж торік. Про це інформує Сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Найбільшу частку надходжень у вигляді плати за землю, а це 85,9 відс., сплатили власники земельних ділянок та землекористувачі – юридичні особи. Від них до бюджету надійшло 42,6 млн. гривень. Ще 6,9 млн. грн. перерахували громаді Чернівців фізичні особи.

Нагадаємо: платниками земельного податку є власники земельних часток (паїв), земельних ділянок та землекористувачі. Обов’язок зі сплати цього податку виникає з моменту набуття права власності (користування) відповідною земельною ділянкою. Згідно з вимогами Земельного кодексу України власники земельних ділянок та землекористувачі зобов’язані своєчасно сплачувати земельний податок та/або орендну плату відповідно, а підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

peredplata