На Глибоччині регіонали «своїм» роздають бюджетні мільйони

На Глибоччині регіонали «своїм» роздають бюджетні мільйониНаприкінці року комусь таки влада зробила подарунок. Звичайно ж, в першу чергу потурбувалась про «своїх» — регіоналів. От приспічило узимку зайнятися опаленням у школах Глибоччини. І не простим, а теплоакумуляційним і багатомільйонним.

Як повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель», 26 грудня 2011 року управління освіти Глибоцької райдержадміністрації Чернівецької області за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ «Надія» на впровадження технології електричного теплоакумуляційного обігріву в школах району. Загальна вартість угод склала 23,57 млн. грн. І дата поставки цих послуг вказана – грудень 2011 року. Всі закупівлі було проведено з використанням неконкурентної процедури «у одного учасника».

Цікаво, що засновниками ТОВ «Надія» є не хто інший, як депутат Чернівецької обласної ради від партії регіонів Василь Бічер (він є водночас і генеральним директором підприємства) та регіонал Констянтин Скіпор, котрий в 2010 році балотувався у депутати до Сторожинецької районної ради за списком від партії регіонів.

Отже, впровадження технології електричного теплоакумуляційного обігріву коштуватиме:

в Багринівській ЗОШ – 1,35 млн. грн.,

в Тереблеченській ЗОШ – 1,67 млн. грн.,

у Волоківській ЗОШ – 3,17 млн. грн.,

в Карапчівському ліцеї – 3,17 млн. грн.,

у Кам’янській ЗОШ – 3,17 млн. грн.,

в Купському НВК №1 – 3,17 млн. грн.,

в Сучевенській ЗОШ – 1,67 млн. грн.,

в Старововчинецькому ліцеї – 3,17 млн. грн.,

в Стерчанській ЗОШ – 1,67 млн. грн.,

у Нижньосинівецькій ЗОШ – 1,35 млн. грн.

Загалом – більше 23 мільйонів гривень в одні руки! І в які! Свої ж!

До речі, практично всі управління та відділи освіти по всій Україні того дня закупили товари та послуги у одного учасника. Хіба не дивно? Чи то така табачниківська метода розподілу замовлень? Адже кошти виділялися не з місцевих бюджетів, а з державного.

До речі, процедура закупівлі у одного учасника досить непроста і, згідно з «Порядком подачі та розгляду заяв щодо застосування процедур державних закупівель у одного учасника та з обмеженою участю», потребує заяви від замовника та обґрунтування.

Тому ми звернулись за роз’ясненнями до управління освіти Глибоцької РДА. В інформаційному запиті ми просили пояснити, чому це отак раптом такі багатомільйонні торги проводяться з одним учасником і яким є обґрунтування цього. У відповіді за підписом начальника управ-ління Василя Швеця нам пояснили, що рішення конкурсної комісії Державного агентства з енергоефективності та енерго-збереження України з відбору енергоефективних проектів по Чернівецькій області (10 шкіл Глибоцького району, які обігріваються котельнями, що працюють на твердому паливі), що фінансуватимуться з бюджету, прийнято 6 грудня. І кошти (23624,1 тис грн.) потрібно було освоїти ще в 2011 році. А тому, цитую відповідь: «з дати видно, що термін до кінця року унеможливлює проведення відкритих торгів, стислий строк яких складає 25 календарних днів». Тому, пишуть у відповіді чиновники від освіти, «найбільш оптимальною процедуро закупівлі» в цьому випадку виявилась саме закупівля у одного учасника. І обґрунтування: «нагальна потреба у здійсненні закупівлі у зв’язку з особливими економічними чи соціальними, правовими, іншими обставинами, яких замовник не міг передбачити, у тому числі закупівлі, пов’язаної з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також наданням у встановленому порядку Україною гуманітарної допомоги іншим державам».

І до переговорів управління вирішило запросити ТОВ «Надія», яке, цитую: «має великий досвід проведення будівельних робіт, зокрема, по улаштуванню електричного теплоакумуляційного обігріву». Бо ж це підприємство виконувало «якісно і в короткий термін» аналогічні роботи в новобудові Молодійської ЗОШ.

Ми також поцікавились в управлінні освіти, чи, мовляв, не пов’язаний такий вибір з пар-тійною приналежністю гендиректора підприємства. Нам відповіли, що «партійна приналежність депутата обласної ради Василя Бічера до процедури проведення конкурсних торгів не має ніякого відношення».
Отак-от. А ви сумнівалися?

Тим часом у Волоківській ЗОШ, де навчається 353 учні, і яка є в списку обраних, і де діти вже мали б комфортно грітися, адже на це виділено більш ніж три мільйони гривень, нам повідомили, що у них поки ще не встановили електричного обігріву й вони надалі обігрівають школу дровами і вугіллям.
Ми також поцікавились у місцевих та київських фірм, якою є вартість встановлення ними електричного теплоакумуляційного обігріву у великій сільській школі. Так от, як нам вдалось довідатися, послуга з впровадження електричного теплоакумуляційного обігріву в школі площею 4 000 кв. м. вартуватиме зо 800 тисяч гривень зі встановленням сучасної електрокотельні. Що ж стосується малих сільських шкіл до 3500 кв. м, то й того менше – 650 тисяч гривень.
Як бачимо, на Глибоччині встановлення економного обі-гріву в школах обходиться ой як неекономно – від мільйона гривень. Може, то така особлива економія по-буковинськи?

Прикметно, що до Програми увійшли школи тільки одного Глибоцького району — вотчини першого заступника голови ОДА Георгія Галиця. Адже в кожному районі області є школи, які конче потребують заміни системи опалення та сучасних котелень. Але 23 мільйони отримала саме Глибоччина.

Надія Вірна

Додаток:

Відповідь на інформаційний запит газети \”Час\” до управління освіти Глибоцької РДА – повна версія:

\”Редакції газети «Час»

На Ваш інформаційний запит, щодо проведення
закупівлі із одним учасником по впровадженню
електричного тепло акумуляційного обігріву в
школах Глибоцького району
.

Управління освіти Глибоцької РДА повідомляє, що відповідно до п.14 Порядку конкурсного відбору енергоефективних проектів для державної підтримки за рахунок коштів , передбачених у державному бюджеті на виконання Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлювальних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010 -2015 рр., затвердженого наказом Міністерства економіки від 6.10.11р. №105 , зареєстрованого в Міністерстві юстиції 13.10.11р. за № 1188/19926 , на засіданні Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності). На основі рішення конкурсної комісії , засідання якої відбулося 06.12.11р., прийнято рішення щодо фінансування в межах коштів , передбачених у 2011 році на виконання Програми енергоефективності проектів по Чернівецькій області включено 10 шкіл Глибоцького району по впровадженню технологій електричного теплоакумуляційного обігріву на загальну суму 23624,1 тис. грн., а саме: Багринівська ЗОШ І-ІІІ ст., Волоківська ЗОШ І-ІІІ ст., Камянська ЗОШ І-ІІІ ст., Карапчівський ліцей, Купський НВК , Нижньосиньовецька ЗОШ І-ІІІ ст., Старововчинецький ліцей, Стерченська ЗОШ І-ІІІ ст., Сучевенська ЗОШ І-ІІІ ст., Тереблеченська ЗОШ І-ІІІ ст.

Вказані школи обігріваються котельнями, які працюють на твердому паливі. Всі котли вичерпали свій експлуатаційний термін, застаріле і фізично зношене обладнання котелень, топкові потребують переобладнання так як вичерпали свій ресурс , та постійно виходять з ладу, що призводить до зриву обігріву класних приміщень та унеможливлює забезпечення температурного режиму в закладах освіти.

Поряд з цим відмічаємо, що із тридцять дев’яти закладів освіти тільки тринадцять знаходяться в типових будівлях, а інші школи розташовані в пристосованих приміщеннях.

На основі рішень батьківських комітетів та педагогічних колективів шкіл, звернень громад в різні інстанції та аналізуючи стан котелень в закладах освіти внесено рішення про перехід котелень закладів освіти на електричний теплоакумуляційний обігрів (копія рішення додається).

На виконання вказаної програми та з метою раціонального використання виділених коштів з державного бюджету комітетом з конкурсних торгів управління освіти Глибоцької РДА прийнято рішення провести конкурсні торги та застосувати процедуру закупівлі від одного учасника так, як дана процедура є найбільш оптимальною згідно п.2 ст. 39 Закону України «Про здійснення державних закупівлі» № 2289-VI , застосовується, як виняток, у разі «нагальної потреби у здійсненні закупівлі, у зв’язку з виникненням особливих , які унеможливують дотримання замовниками строків для проведення процедур конкурсних торгів, зокрема пов’язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій технологічного та природного характеру, а також надання у встановленому порядку Україною гуманітарної допомоги іншим державам».

Згідно ч.1 ст. 10 Закону України «Про здійснення державних закупівель» № 2289-VI від 01.06.2010р. із змінами, замовник безоплатно оприлюднює на веб-порталі Уповноваженого органу в порядку, встановленому цим Законом, інформацію про закупівлю, а саме: документацію конкурсних торгів або кваліфікаційну документацію – після публікації оголошення про проведення процедури закупівлі в державному офіційному друкованому виданні з питань закупівель, але не пізніш як за 30 днів до дня розкриття пропозицій конкурсних торгів або кваліфікаційних пропозицій, якщо цим Законом для окремих процедур закупівлі не встановлено інший строк.

Таким чином, найбільш оптимальною процедурою закупівлі, яка згідно ч.2 ст.39 Закону України «Про здійснення державних закупівель» № 2289-VI від 01.06.2010р. із змінами, застосовується замовником як виняток у разі «Нагальної потреби у здійсненні закупівлі у зв\’язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, які унеможливлюють дотримання замовниками строків для проведення процедур конкурсних торгів, зокрема пов\’язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також наданням у встановленому порядку Україною гуманітарної допомоги іншим державам».

Щодо форми обґрунтування застосування процедури закупівлі в одного учасника надаємо перелік документів, що підтверджують наявність умов застосування процедури закупівлі:

1. Рішення Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) від 6.12.2011р. (з дати видно, що термін до кінця року унеможливлює проведення відкритих торгів, стислий строк яких 25 календарних днів);

2. Копія додатку до листа Держенергоефективності від 13.12.2011р №268-01/14/5-1 ;

3. Копія листа державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

До переговорів, щодо участі у реалізації вищевказаних проектів запрошено товариство з обмеженою відповідальністю «Надія», яке має великий досвід проведення будівельних робіт, зокрема по улаштуванню електричного тепло акумуляційного обігріву. Дане підприємство виконувало аналогічні роботи по новобудові Молодійської ЗОШ, які виконало якісно та в короткий термін.

Товариством «Надія» надані всі необхідні документи у відповідності із законодавством про проведення конкурсних торгів. (реєстр наданих документів додається). Відповідаючи на п. 3 Вашого запиту, необхідно зазначити, що партійна приналежність депутата обласної ради Бічера В.Г. до процедури проведення конкурсних торгів не має ніякого відношення.

Виходячи з обґрунтувань на виконання програми переведення котелень, на альтернативні енергоефективні види палива продовжуючи проводити енергозберігаючі заходи в освітніх закладах району для зменшення витрат на утримання, покращення якості роботи котелень, топкових дотримання екологічного законодавства, покращення температурного режиму та створення умов для зберігання здоров’я учнів та педагогічного персоналу проведено 10 конкурсних торгів закупівлі від одного учасника ( по кожному об’єкту окремо) та заключено 10 договорів з СТзОВ «Надія» по предмету закупівлі : Впровадження технологій електричного теплоакумуляційного обігріву (реконструкція існуючої системи обігріву).

Станом на 26.12.11р. відкрито асигнування з державного бюджету в сумі 23624,1 тис. грн.

Із виділених асигнувань зареєстровані фінансові зобов’язання на суму 7 086 030 грн. 60 коп., які не оплачені в зв’язку з відсутністю підкріплення єдиного казначейського рахунку.

Начальник управління освіти В.Г.Швець\”

peredplata

6 thoughts on “На Глибоччині регіонали «своїм» роздають бюджетні мільйони

  1. Диву даєшся як задля збагачення чиновники навчилися дурити простий люд. Читаєш відписку начальника управління освіти Глибоцької РДА і аж переймаєшся його турботою про раціональне використання виділених коштів з державного бюджету й пов’язаним з цим проведенням процедури закупівлі в одного учасника: «(з дати видно, що термін до кінця року унеможливлює проведення відкритих торгів, стислий строк яких 25 календарних днів)». Хоча очевидно, що це було зроблено саме для визначення конкретного підрядника для освоєння бюджетних коштів. Адже згідно Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки та Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження, кошти на дану програму отримані від Європейського Союзу в рамках виконання Угоди про фінансування програми "Підтримка виконання Енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії та передбачені в спеціальному фонді державного бюджету. А згідно п.2 ст. 57 Бюджетного кодексу України та п. 7.5. Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету, на кінець бюджетного періоду Казначейство України зберігає залишки коштів на рахунках, відкритих за балансовим рахунком „Кошти спеціального фонду державного бюджету для здійснення видатків за відомчою ознакою”, для покриття відповідних витрат у наступному бюджетному періоді з урахуванням їх цільового призначення. Процедура проведення закупівлі в одного учасника також чітко регламентується п.2 ст.39 Закону «Про здійснення державних закупівель». І навіть пересічному зрозуміло, що якихось особливих економічних чи соціальних обставин, які унеможливлювали б дотримання замовниками строків для проведення процедур конкурсних торгів, зокрема пов'язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, у даному випадку не було. Радше тут прослідковується ситуація, яка мала місце з програмою створення дотаційних місць, виконавцем якої був Фонд зайнятості.

    Проте в Глибоцькому районі видно вже освоїли подібні схеми. Зокрема в ЗМІ було чимало публікацій про незаконне використання коштів, які замість спрямування згідно законодавства на відновлення об’єктів, що постраждали від повені 2008 року, фактично були використані на будівництво нового газопроводу в смт. Глибока. Причому в цьому також фігурувало ТзОВ «Надія», документи якого на відповідальне збереження та використання матеріальних цінностей, що виділялись на подолання стихії, загадковим чином були знищені у «випадковій» пожежі. Правда в деяких коментарях до цих публікацій вказувалось що за незаконними оборудками з бюджетними коштами стоять особи, які й досі займають високі владні посади, а тому…

  2. Dec 24, 2017 . влияет на состояние мужского здоровья и сможет значительно . Что повысить мужскую сексуальную активность способны сырые . biomanix25.moykrest.ru

  3. Диеты Средства для похудения Дети Секс Печень Лекарства forum. Реклама. f_011553a239dabb0a Елена Малышева: «МАНГУСТИН 15 кг за 4 недели! Сироп MANGOSTEEN это уникальное средство для похудения, свои новости(Диеты,истории и все что связанно со здоровьем)! Пишите http://www.moykrest.ru/sirop-mangustin

  4. http://www.cherkizovo.cviter.ru/viewtopic.php?f=14&t=36701
    http://www.4w4.ru/forum/showthread.php?t=2796
    http://www.revolutioncraft.eu/forum/viewtopic.php?p=241&f=24
    http://sanjoaquinhistory.org/stats/usage_201508.html
    http://forum.superanime.pl/showthread.php?tid=4146&pid=4257
    http://www.saidc.com/stats/usage_201505.html
    http://www.acc4arab.com/acc/showthread.php/153132-p=1039618338
    http://freeweblab.com/comment/365604
    http://www.glutenlife.ru/blog/Marishka/bezdrozhzhevaya-khlebnaya-lepeshka-s-toma
    tami-bez-glyutena/?commentId=342
    http://adrenalin-club.com.ua/forum/viewtopic.php?p=51500
    http://www.astoniareborn.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=1629&p=2748
    http://forum.submitexpress.com/memberlist.php?sk=d&sd=a&first_char=&mode=searchu
    ser&start=72650
    http://supergarza.com/showthread.php?tid=43871
    http://exceed-gaming.de/counter/statistics.php/www.general-health.healthagencycl
    ub.org/forums/A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?
    A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A?A /www.brilly.de/carloan.white.prohosting.com/statistics.php?extensive=refdomains
    http://tonnel.ru/index.php/doblest/fotos/??????-???????????.??/?diary=mahaleksmo
    s&page=9
    https://countyhwys.org/index.php?option=com_civicrm&task=civicrm/profile&Itemid=
    38&id=78&gid=14&force=1&crmSID=4_u&crmPID=116
    http://kptalks.com/comment/1727
    http://8ola.net/archive/index.php/t-84.html?pda=1
    http://forumnatali.blitz.kiev.ua/viewtopic.php?f=20&t=154720&start=0&view=print
    http://www.roundbubble.com/forum/showthread.php?mode=linear&tid=78686&pid=107865

    http://ninjasex.net/vb/member.php?u=47895
    http://cetus-tn.sk/forum/viewtopic.php?f=4&t=267&p=530
    http://classicshell.net/forum/memberlist.php?sk=f&sd=d&mode=searchuser&start=750

    http://www.pistonslife.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=46&start=20
    http://forum.p-pokemon.com/viewtopic.php?id=209651&p=13

Comments are closed.