Новини
Колонка автора

:

Леонід Кравчук: Я буду стріляти до останнього, поки мене не знищать. І так буде робити кожен українець Леонід Кравчук: Я буду стріляти до останнього, поки мене не знищать. І так буде робити кожен українецьПро це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив перший президент України, яка 26 років тому стала незалежною державою.

:

Не зрікаються в любові Не зрікаються в любовіНайтемніше перед світанком. А я знаю, що він почнеться ще в цьому десятилітті.

Петро КОБЕВКО, журналіст:

У селі Лашківка Кіцманського району відбуваються бойові дії з використанням вибухових предметів У селі Лашківка Кіцманського району відбуваються бойові дії з використанням вибухових предметівВійна між головою сільради Борисом Нечаєм, депутатами та підприємцями триває у Лашківці та Витилівці не один день і уже не перший рік. Бойові дії то загострюються, то стихають, але не зникають.
У ніч на 8 серпня Лашківському сільському голові спалили автомобіль «Мерседес-Віто».
Реклама
ЧАС у соцмережах

ОПИТУВАННЯ
Чи підримуєте ви АТО?
Так
Ні
Утримуюсь
Що, Де, Коли
в приміщенні обласної державної адміністрації (301 каб., мала зала засідань) за участю керівництва обласної державної адміністрації відбудеться урочисте нагородження переможців учнівських олімпіад з базових дисциплін, конкурсів учнівської та студентської молоді, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт всеукраїнського та міжнародного рівнів у 2016/2017 н.р.
в обласному центрі відбудеться низка заходів з нагоди 26-ї річниці незалежності України.
о 09.00 за участі керівництва облдержадміністрації, представників громадсько-політичних організацій, національно-культурних товариств, громадськості краю на Центральній площі відбудеться покладання квітів до пам’ятника Т. Шевченку та урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.
Об 11.00 учасники заходів вшанують пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні та буковинських воїнів-учасників АТО, покладуть квіти до їх могил на Центральному кладовищі міста Чернівців.
О 13.00 в Літньому театрі Центрального парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка відбудуться урочисте зібрання та святковий концерт.
у фойє театру 2-го поверху відбудеться прес-конференція з нагоди ВІДКРИТТЯ 87-го ТЕАТРАЛЬНОГО СЕЗОНУ.
Йтиметься про наступні прем’єри, участь театру у фестивалях в Україні та Румунії та підготовку до XII фестивалю комедії «ЗОЛОТІ ОПЛЕСКИ БУКОВИНИ».
в сесійній залі міської ради скликається 36 сесія Чернівецької міської ради VІІ скликання.
На розгляд засідання виноситься 68 питань. Серед них, зокрема, такі:
у 207 кабінеті міської ради відбудеться засідання архітектурно-містобудівної ради.


Календар
«    Серпень 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Партнери

Як уникнути кишкових інфекцій - рекомендації лікарів Буковини

27-06-2013, 11:48 / Коментарів: 0
Як уникнути кишкових інфекцій - рекомендації лікарів БуковиниГострі кишкові інфекції займають одне з провідних місць в інфекційній патології, особливо у дітей, поступаючись лише грипу та ГРВІ.
Літній період є найбільш сприятливим для розвитку інфекцій цієї групи, що пов’язано з активізацією шляхів передачі збудників, сприятливими умовами для їх розмноження, а також зі змінами в організмі людини (зниження його реактивності під впливом сонячного випромінювання), відпочинком на природі.

Період від моменту потрапляння збудника в організм до появи перших ознак захворювання може становити від кількох годин до семи днів. Основними симптомами гострих кишкових інфекцій є підвищення температури тіла, блювання, біль у животі, рідкі та часті випорожнення. Особливу небезпеку кишкові інфекції становлять для дітей раннього віку. У малюків швидко розвиваються інтоксикація та зневоднення.

З огляду на те, що з настанням літнього періоду зростає небезпека захворювань, викликаних кишковими інфекціями, Головне управління Держсанепідслужби рекомендує:
- перед приготуванням та вживанням їжі, після прогулянки, відвідування туалету обов’язково мити руки з милом. Змалку привчати дітей дотримуватись правил особистої гігієни;
- стежити за чистотою кухонного та столового посуду;
- не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (річки, озера, підземних джерел);
- зберігати продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці та у встановлені терміни, для більш надійного захисту — в ємностях, які щільно закриваються;
- не слід зберігати готові страви поруч із сирими продуктами;
- готові страви бажано вживати одразу після приготування;
- не допускати споживання продуктів та напоїв, у яких закінчився термін зберігання;
- не вживати м’ясних та молочних продуктів, придбаних на стихійних ринках, з рук приватних осіб;
-для приготування страв та напоїв слід використовувати лише свіжі, неушкоджені та ретельно вимиті овочі й фрукти;
- на неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки тощо) для миття посуду і рук використовувати кип’ячену або бутильовану воду. При харчуванні у лісі, на пляжі стежити за тим, щоб на продукти харчування не потрапляли ґрунт та пісок;
- не рекомендовано брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські кремові вироби, м’ясні салати, паштети інші продукти, що потребують охолодження при зберіганні);

У випадку виявлення перших ознак шлунково-кишкових розладів займатись самолікуванням у жоному разі не можна. Необ-хідно негайно звернутись до лікувальної установи.
Будьте здорові й бережіть себе!
Наталія ГОПКО, головний державний санітарний лікар Чернівецької області
СХОЖІ НОВИНИ:
Додати коментар
Ім'я:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
comments powered by Disqus
Loading...
© 2002 - 2013, всі права захищені. Використання (повне чи часткове) матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови розміщення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на chas.cv.uа в першому або другому абзаці, відкрите для індексування. Чернівецька газета "ЧАС"